
South Carolina Department of Labor, Licensing and Regulation 
Division of Labor 

Office of Occupational Safety and Health 
Columbia, South Carolina 29211 

 
OSH Program Directive Number 83-1910.36-1 (REVISION of 80-1910.36-1(R))  
 
Subject:  Requirements for Determining the Number of Means of Egress 

Under Article VI, Section 1910.36 (b) (8). 
 
Standard:  Article VI, Section 1910.36 (b) (8), Rules and Regulations, 

Commissioner of Labor, State of South Carolina. 
 
Cross Reference to 
Federal Standards: 29 CFR 1910.36 (b) (8).   
 
Background:  This bulletin intends to clarify the requirement for means of egress 

in places of employment.  
 
Interpretation:  Hereafter, the South Carolina Department of Labor will use the 

latest edition of the Standard Building Code, published by the 
Southern Building Code Congress International, Inc., 900 
Montclair Road, Birmingham, Alabama, 35213, as a guideline in 
determining the number of exits required for a place of 
employment. 

 
 The use of the Standard Building Code will be consistent with 

guidelines established by other regulatory state agencies and local 
municipalities. 

 
Effective Date:  This instruction is effective upon receipt and will remain in effect 

until cancelled or superseded by amendment to the Rules and 
Regulations. 

 
William M. Lybrand 
April 28, 1983 
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